Spring naar content

Omgeving

Duinen, strand en bos

Oostkapelle ligt direct aan de kust van Walcheren. Bijna alle huizen in het dorp liggen vlakbij het strand. Het eigenlijke dorp Oostkapelle bevindt zich circa 2 kilometer landinwaarts en heeft een gemoedelijk centrum met restaurants en winkels.

Het bijzonder van Oostkapelle zijn de rust en de weidsheid van de twee beschermde natuurgebieden waardoor het dorp omringd is. Aan de westkant grenst het aan de Manteling en aan de oostkant aan Oranjezon. Tot op heden is Oostkapelle nog niet door het massatoerisme gevonden.

Het dorp beschikt over een breed zandstrand met vier duinopgangen en vier strandcafé's. Het strand is met allerlei zaken uitgerust die uw verblijf veraangenamen: houten planken, afvalbakken, strandcabines en speelwerktuigen. De stichting Schoon Nederland heeft Oostkapelle al diverse keren tot het schoonste strand van Nederland uitgeroepen.

Sportmogelijkheden: duiken, surfen, zwemmen, tennis, wandelen, zeilen, fietsen, vissen, golf, surfen.

De omgeving heeft ook op cultureel gebied veel te bieden. Binnen maximaal een halfuur met de auto bevinden zich prachtige historische plaatsen.  Middelburg en Veere met hun prachtige historische centrum zijn stille getuigen van de vroegere rijkdom van kooplieden.  Het pittoreske Domburg, lange tijd de favoriet van vele beroemde schilders, ligt zelfs op fietsafstand.

© Bos en Duin 53 ® | vakantiehuis Zeeland, Oostkapelle, strand